Στην σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Blogmas 2019 που έμειναν, μιλάμε δηλαδή για τις ημέρες 14 έως 24 και τις 11 δραστηριότητες που το ολοκληρώνουν.

Blogmas day 14

Στην 14η μέρα του Blogmas γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Blogmas day 15

Στην 15η μέρα του Blogmas φτιάχνουμε και παίζουμε ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να δώσουμε μπισκοτάκια στον Άγιο Βασίλη. Αφού εκτυπώσετε το αρχείο που σας δίνω παρακάτω, κολλήστε την σελίδα με το πρόσωπο πάνω σε ένα κουτί (εγώ χρησιμοποίησα κουτί από δημητριακά των παιδιών) και κόψτε το στόμα στις διακεκομμένες γραμμές. Έπειτα πλασικοποιήστε, αν αυτό είναι δυνατόν, τις σελίδες με τα μπισκότα (εκτυπώστε την σελίδα με τα μπισκότα όσες φορές θέλετε) και κόψτε τα.

Το παιχνίδι σας μπορεί να αρχίσει!

Ο τρόπος που θα παίξετε εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών σας. Αν δηλαδή τα παιδάκια σας είναι πολύ μικρά απλά προτρέψτε τα να βάλουν τα μπισκότα μέσα στο στόμα του Άγιου Βασίλη. Αν είναι σε ηλικία που μαθαίνουν τους αριθμούς ζητήστε εσείς πόσα μπισκότα θέλετε να βάλουν ή χρησιμοποιήστε ένα ζάρι. Βρείτε εσείς και τις δικές σας παραλλαγές.

Blogmas day 16

Στην 16η μέρα του Blogmas παίζουμε Christmas I spy game, στο οποίο τα παιδιά καλούνται νε μετράνε τα σκίτσα από την πρώτη σελίδα που θα εκτυπώσετε και να γράφουν τον σωστό αριθμό μέσα στο αντίστοιχο πλαίσιο στην δεύτερη σελίδα.

Blogmas day 17

Στην 17η μέρα του Blogmas διακοσμούμε όπως μας αρέσει, με πλαστελίνη τις παρακάτω Χριστουγεννιάτικες εικόνες.

Blogmas day 18

Στην 18η μέρα του Blogmas γνωρίζουμε και μιλάμε για τα συναισθηματά μας. Αφού εκτυπώσετε το αρχείο και κόψετε τις κάρτες ζητάτε από τα παιδιά να δουν το μεγάλο σκίτσο σε κάθε κάρτα και να το ταιριάξουν με το αντίστοιχο μέσα στους κύκλους, βάζοντας ένα μανταλάκι. Μόλις βρούνε το σωστό μπορείτε να τους ζητήσετε να σκεφτούν ποιο συναίσθημα απεικονίζετα και ποια κατάσταση μπορεί να μας το προκαλέσει. Μέτά πάτε μπροστά στο ν καθρέφτη και ζητήστε από το παιδί να το εκφράσει με το προσωπό του όσο πιο έντονα γίνεται.

Αυτή η δραστηριότητα είναι μια καλή αφορμή να μιλήσουμε για τα συναισθημα γενικότερα και να ενισχύσουμε την ικανότητα των παιδιών να τα εκφράζουν πάντα, είτε αυτά είναι αρνητικά συναισθήματα, είτε θετικά. Εμάς μας βοήθησε πολύ και το: “ Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα και η σημασία τους” από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα.

Blogmas day 19

Στην 19η μέρα του Blogmas μαθαίνουμε ή εξασκούμαστε στα χρώματα, καθώς θα πρέπει τα παιδιά να γεμίσουν με το σωστό χρώμα, τα κενά στα δεντράκια και να πουν το όνομα του χρώματος σε κάθε δέντρο. Για να γεμίσουν τα κενά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε πλαστελίνη, είτε μικρά πομ πομ, με αυτό τον τρόπο τα παιδιά καλλιεργούν και την λεπτή κινητικότητα. Μια άλλη παραλλαγή είναι να ζητήσετε από τα παιδιά να βουτήξουν μπατονέτες μέσα σε χρώματα και να γεμίσουν τα κενά σωστά.

Blogmas day 20

Στην 20η μέρα του Blogmas εξασκούμαστε στην χρήση ψαλιδιού. Αφού τα παιδιά κόψουν πάνω στις διακεκομμένες γραμμές τα μικρά χαρτάκια που θα σας μείνουν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε Χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο χειροτεχνίες. Αν θέλετε πατρόν ή περιγράμματα για κατασκευές πατήστε εδώ και στην 3η μέρα του Blogmas.

Blogmas day 21

Στην 21η μέρα του Blogmas τα παιδιά καλούνται να ταιριάξουν το πεζό γραμματάκι με το αντίστοιχο του κεφαλαίο σε κάθε κάρτα, τοποθετώντας ένα μανταλάκι. Μόλις το ταίριασμα γίνει σωστά ζητήστε από τα παιδιά να γράψουν τα γράμματα όπως μπορούν και να σας πούνε μια λεξη που να αρχίζει από αυτό το συγκεκριμένο γράμμα.

Blogmas day 22

Στην 22η μέρα του Blogmas παίζουμε ένα παιχνίδι μνήμης με Χριστουγεννιάτικα δωράκια, αρκετά απαιτητικό αφού τα παιδιά θα πρέπει να εντοπίσουν τις κάρτες με τα ίδια δώρα, δώρα όμως που μποιάζουν πάραπολύ μεταξύ τους και οι διαφορές τους είναι μικρές.

Blogmas day 23

Στην 23η μέρα του Blogmas παίζουμε με τα μεγέθη. Ζητάμε από τα παιδιά να βάλουν τις κάρτες στη σωστή σειρά είτε ξεκινώντας από το μεγαλύτερο, είτε από το μικρότερο. Θα βρείτε 5 σετ καρτών, με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας.

Blogmas day 24

Στην 24η και τελευταία μέρα του Blogmas μαθαίνουμε τους αριθμούς ααπό το 1 έως το 10 ενώ παίζουμε μεπλαστελίνη και φτιάχνουμε σχέδια. Οι κάρτες αρίθμησης μας βοηθούν ώστε να γνωρίσουμε τόσο τους αριθμούς ως ψηφία όσο και ως ποσότητες που αντιστοιχούν σε κάθε ψηφίο.

Και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε και το φετινό Blogmas, ελπίζω να σας βοήθησα να σας έδω αρκετές ιδέες ώστε να τις υλοποιήσετε μαζί με τα παιδάκια σας.

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Ευδοξία


Κάντε 👍 στην σελίδα Παιχνίδι και Δημιουργία  και γίνετε μέλη στην Κλειστή ομάδα μας στο Facebook
Επίσης ακολουθήστε με σε Instagram και Pinterest

Related posts

Άφησε το σχόλιο σου